Wednesday, April 21, 2010

Gokusen



"The more people get into trouble, the happier they are..."
- Yankumi's Grandpa


Sekarang dah habis tengok cerita Gokusen which is amongst the top rating JDoramas after GTO. Kali ni, guru yang hebat tu perempuan yea.. bukan lelaki.

Kumiko Yamaguchi is granddaughter to a Yakuza boss. & being the only decendant (upon the death of her parents), it's only right for her to take over the business & become the next boss.

But, like her deceased father, Kumiko chosed to become a teacher and became a teacher at an all-boys private high school. She was assigned to 3-D, the worst class in the school, full of delinquents - as their homeroom teacher.

Suke character Yankumi (nickname given by her students) coz die suke buat aksi konon cute / lemah lembut tp sebenanye lawak.

Oedo family (Yakuza) ..

Yang kiri atas tu Datuk Yankumi - Yakuza yang penyayang (pelik?)

Yang kanan atas tu, Tetsu yang dalam diam ade hati kat Yankumi. Die dengan Minoru bulat jaga stall jual takoyaki berdekatan sek Shirokin incase Yankumi perlukan khidmat derang.

Cikgu-cikgu kat Shirokin High School..
Kiri atas sekali tu pengetua & sebelah tu head teacher yang sangat menyampah tapi sebenanye baik hati jugak.

Perempuan rambut oren tu nurse sek, & sebelah die cikgu english yang seksi & digilai students.

3-D Heroes..

Kiri atas - Uchi 'hero citer Crow'

Kanas atas - Shin Sawada, die ni mcm leader class 3-D, masuk Shirokin lepas kene buang sek kat sek lame sebab pukul cikgu. Budak-budak 3-D macam respek kat die disebabkan kes tu.


Bawah kiri - Takeshi, peminat cikgu english yang seksi tu

Si Bulat - Kumai, walaupon bulat tetapi paling comel

Bawah kanan - Minami, tough guy & ladies man


Yankumi's crush - Detective yang pakai blazer tu tapi yang pakai sunglass tu pulak ade crush dengan Yankumi ...

Selalu tolong Yankumi & 3-D students (asal ada bende yang x elok je 3-D students kene tuduh sbb muke samseng - patutkah?)

Yakuza's heir & Detective - adakah mustahil?



Aksi Yankumi bile keluar taring..



Jomlah tengok citer Gokusen ni.. Besttt.. Fight Ooo Ohhhh!!



4 comments:

Solehah said...

waa..nak pegi tengok sekarang lah..dlu masa sekolah memang minat sungguh dengan GTO.

Farhana Abd Razak said...

hehe... tgk la.. Best taww

fieza said...

I sukeee Yankumi ngan Matsu-Jun!! *droollsss*

Farhana Abd Razak said...

Sukee jgk.. plg klaka mase Yankumi nk jd cheerleader. Ahaks!

 
design by Exotic Mommie Illustraion By DaPina